HELLÓ! MI VAGYUNK A BARKA.

Egészen pontosan Eszter és Nóri, a Barka alapítói.

 • Eszter

  Eszter

  'Tinédzser korom óta vonz a színek harmóniája, a stílusok egyvelege, a tárgyak története, a kreatív alkotás. Gyűjtöttem a Lakáskultúra magazint és álmodoztam, de akkor ezek az álmok még nem valósultak meg. A kreatív alkotást szakmailag a marketing területen valósítottam meg, míg a lakberendezés megmaradt feltöltő tevékenységnek, hobbinak.

  Nórival 17 éves, munkahelyi ismeretségből lett barátság a miénk. Sok közös élménnyel és szenvedéllyel, mint az utazás, a design, a cicák és az alkotás szeretete."

 • Nóri

  Nóri

  "Tizenéves koromtól kezdve tervezgettem milyen lesz a saját otthonom. Apukám havonta vonszolta a bútoraimat a szobám különböző sarkaiba, mert folyton átrendeztem, csinosítgattam, alakítgattam azt. Mivel nem vagyok kimondottan „ügyeskezű”,
  ezért az önkifejezést a tánckultúrában találtam meg, a kreativitásomat pedig maketingesként kamatoztattam.

  Eszterben igazi rokonlélekre találtam, akivel sok éves barátságunk alapköve az Élet szeretete 😊: az utazás, a gasztronómia, a cicák imádata és természetesen a lakberendezés, ezen belül is az önkifejező otthoni élettér kialakítása."

Végül 2023-ban jött el a nagy pillanat, amikor egyszerre mondtuk ki: csináljunk valamit együtt! Egy közös projektet, amiben jó együtt lenni.

Aztán egy baráti társasággal töltött estén szép lassan kirajzolódott bennünk a gondolat: miért ne lehetne demokratizálni a lakberendezést? Miért ne lehetne egyszerre élvezetessé és elérhetővé tenni a stílust minél több ember és otthona számára?

A barátaink közül Gábor és Péter osztozott a lelkesedésünkben és úgy döntöttek, hozzáadják innovatív technikai tudásukat a mi kreatív ötleteinkhez.

Mi négyen hívtuk életre a Barka márkát.

 • Miért csináljuk?

  Abban hiszünk, hogy minden otthon megérdemli, hogy legyen stílusa. És minden otthonteremtő megérdemli, hogy az otthona stílusos, sajátos és élvezhető legyen. Ez nem luxus.

  Inspirálni szeretnénk az embereket és
  családokat arra, hogy merjenek belevágni az otthonuk dekorálásába, még ha apró lépésekkel teszik is ezt. Hisszük, hogy nem kell azonnal lecserélni a bútorainkat egy egészen más élettér és atmoszféra megteremtéséhez.

  Olyan dekorációs és lakberendezési termékeket kínálunk, melyekkel élvezet megvalósítani az elképzeléseket.

  Törekszünk rá, hogy könnyen használható, tartós, kiváló minőségű és környezetbarát alapanyagokkal dolgozzunk.

  Termékeink megalkotásánál innovatív technológiákkal és gyártási folyamatokkal tervezünk.

 • Miért Barka?

  A barka a tavasz, a friss kezdet és a megújulás szimbóluma. Az otthonunkat is megújítjuk időről-időre, mert az életünk változásainak lenyomata a tér, ahol élünk. Lehet ez egy apró megújulás, mint egy új, tavaszköszöntő párna a kanapéra, vagy egy bolyhos, puha téli takaró a fotelbe. De van, amikor nagyobb változásra vágyunk és a meglévő bútorainkból szeretnénk kihozni valami teljesen mást. Akár egy új funkciót vagy épp hangulatot.

  A barka növény szépen belesimul a környezetébe, mégis kitűnik egyediségével. Az általunk megálmodott designok is így emelik majd az otthonod fényét. A barka puhasága pedig nemcsak a cicáink tappancsaira emlékeztet minket, de arra a megnyugtató érzésre is, amikor a kanapéra lehuppanva körülnézünk az otthonunkban és azt érezzük, hogy igen, megérkeztem, itthon vagyok. Itt jó élni.